Carme Rodríguez, University Teacher in Catalan, blogs about her students’ enthusiastic embrace of Catalonia during their time at the University of Liverpool.
Els estudiants de català de la Universitat de Liverpool aprofiten al màxim els recursos que la ciutat de Barcelona i en general els Països Catalans ofereixen durant el seu any a l´estranger. Aquesta és una de les meves grans motivacions per ensenyar català a la universitat. L´interès i les ganes mostrades pels estudiants no només durant l´any acadèmic sinó també mitjançant les activitats fetes durant qualsevol època de l´any.
Alguns estudiants han assistit durant l´estiu a cursos de català durant 3 setmanes a les Illes Balears i a Andorra, d´altres s´han integrat a la societat catalana mitjançant la participació activa en programes de ràdio, entrevistes en els Jocs Paralímpics de Londres o en exposicions fotogràfiques, tot en català. El millor de tot això és que aquests estudiants i la majoria d´ells i d´elles volen tornar a viure i estudiar a Barcelona. L´únic “problema” és que hi tornen molt sovint per visitar els amics catalans mentre estudien el seu últim any a la Universitat. És clar que sempre em diuen que practiquen molt el català i la veritat és que m´ho demostren cada dia. I a més a més, mentre s´ho passen molt bé a Catalunya continuen collaborant en les activitats de classe mitjançant la seva participació en els blocs de les assignatures. Què més es pot demanar?
 
This blog entry is one of several written by the language staff of the University of Liverpool to celebrate Multilingual Blogging Day. Read the other blog entries in Spanish, Basque, German, French, Italian and Portuguese here.
Advertisements